Een avond4daagse, het is wat!

Een avond4daagse, het is wat!

Een Avond vierdaagse, het is wat! Sinds de zomer van 2017 in mijn hoofd ‘geplopt’. Geïnspireerd en geënthousiasmeerd door mijn vriendin Monique Arends die in de organisatie zat van een editie in Kerkrade en sindsdien niet meer uit mijn gedachte geweest.

Superleuk allemaal, maar zo’n evenement organiseer je natuurlijk niet zomaar even in je eentje. Mooi idee, maar wat nu?! Als ik dit wil doen gaat dit wel de nodige uren van mijn vrije tijd (mijn wat?) kosten. Gesteund door mijn man Danny, die ook enigszins actief is op het gebied van sport en beweging en het nodige af weet van het organiseren van evenementen. Mooi!

Vervolgens sparren met mijn directe collega Marco Reumkens. Die op dat moment redelijk eenvoudig door mijn enthousiasme heen prikt, een tikkeltje sceptisch is en mijn idee ietwat aan de naïeve kant vindt. Die dan ook nog altijd de juiste vragen weet te stellen waar ik dan nét even geen antwoord op heb en daarmee mij en mijn enorme dosis aan enthousiasme met beide benen op de grond zet. Keiharde feedback en huiswerk! Ik kan het hebben (na 10 minuten).

Hoewel op dat moment ook mijn directe omgeving zich afvraagt of ik wel weet waar ik aan begin en wat ik op mijn hals haal, denk ik alleen maar: Doen!

Vrijwel direct, want zo ben ik dan ook wel weer, heb ik een e-mail met mijn idee over een avond vierdaagse in het Landgraafse aan de gemeente Landgraaf geschreven. Doodeng! Maar binnen een week was er een positieve reactie en een afspraak. Gewapend met een tot in de puntjes voorbereid pleidooi, wat iedereen ervan moest overtuigen dat Landgraaf een avond vierdaagse nodig had en een gedetailleerd beeld van hoe die avond vierdaagse eruit moest zien, ging ik richting het Burgerhoes van Landgraaf. Bij de receptie loop ik Ruben Smits tegen het lijf, een van de combinatiefunctionarissen van sport waarmee ik samenwerk binnen het project ‘De Gezonde Basisschool van de Toekomst’. Die klaarblijkelijk een afspraak heeft op hetzelfde tijdstip, op dezelfde afdeling, met dezelfde ambtenaar. Nah, toeval bestaat niet.

In het gesprek blijkt al snel dat ik helemaal niemand hoef te overtuigen, dat mijn idee reeds omarmd is, mee- en vooruitgedacht is en ‘mijn‘ Avond4daagse Landgraaf beoogd kick-off evenement is van JOGG (jongeren op gezond gewicht) Landgraaf. Met als JOGG-regisseur Anouk Bisschops. Ook geen onbekende binnen het project, iemand waarmee ik op één lijn zit en prettig kan samenwerken. Nou, hoe gaaf! De wereld is klein.

Lang verhaal kort: Het ‘enige’ wat ik moest doen was een werkgroep samenstellen en daarmee de allereerste Avond4daagse Landgraaf organiseren. Of ik dat wilde, of ik dat kon? Yes en daar had ik wél direct een antwoord op!

[author]