De werkgroep: 1 + 1 = 4

De werkgroep: 1 + 1 = 4

Oké… Eerst een werkgroep! Ik wilde de werkgroep niet te groot, vier personen inclusief mezelf, zoiets?  Zelf nog enigszins het overzicht kunnen houden vind ik erg prettig, de controle zelf houden vind ik nóg fijner. Vier. Ja, vier personen. Wie? Ik wist het meteen.

Met die mensen wil ik werken en kan ik werken. “Ehhh draai hem even om: die mensen willen en kunnen ook met jou werken?” Ja! “..Wauw, wat goed..” Oké dan. Targets: Marco Reumkens, Ruben Smits en Anouk Bisschops. Voor mij was het beklonken: 1 + 1 = 4 ! Duidelijk, helder. Maar wilden die personen die ik in gedachte had zelf ook plaatsnemen in de werkgroep?

Tijdens het gesprek bij de gemeente was al snel duidelijk dat ik Ruben aan boord had en deze vanuit The Move Factory (een overkoepelende organisatie die voorziet in het uitvoeren van sportbeleid; onder andere ondersteuning bieden in sport- en beweegonderwijs, verenigingen, projecten en sportevenementen in Landgraaf e.o.) ondersteuning kon bieden bij het organiseren van de Avond4daagse Landgraaf. Iemand die to the point is, no nonsense en spijkers met koppen slaat. Hij kwam zelf al met ideeën, opties en mogelijkheden, maar ik moest vooral doen wat voor mij goed voelde. Toen ik hem vroeg om plaats te nemen in de werkgroep, was hier ook geen twijfel over. Yes, daar houd ik van! Dat was 2.

Dan had ik Anouk in gedachten. Iemand met een behoorlijk netwerk, vernieuwende inzichten en niet bang voor een risico. We konden er beiden ook moeilijk omheen, zij werd immers de JOGG regisseur (De spin in het web die ervoor zorgt dat er een verbinding ontstaat bij de lokale samenwerkingen tussen private en publieke partijen die zich inzetten voor een gezonder gewicht onder jongeren) voor de gemeente Landgraaf en ik had net toegestemd dat de Avond4daagse Landgraaf gebruikt mocht worden als startevenement van de grote kick-off van JOGG Landgraaf. Hoe gaaf! Hoppa, Anouk erbij! Dat was 3.

Dan Marco. Mijn directe collega waarmee ik drie dagen in de week intensief samenwerk op OBS Wereldwijs aan het project De Gezonde Basisschool van de Toekomst. Superfijn die samenwerking het is een beetje Ying Yang; Hij overwegend rustig en doordacht en ik enorm enthousiast en impulsief. Perfect. Kennen jullie dat? Die collega waarmee je een team bent in het team? Die collega, waarop je blind kunt vertrouwen? Waarmee je op een hetzelfde level zit? Altijd eerlijke feedback krijgt en kunt geven? Dat dus, precies dat! en met een reconstructie van ons laatste gesprek over een avond vierdaagse in mijn hoofd, had ik er zogezegd een hard hoofd in. Geloof me, het gebeurt niet vaak, maar daar liet mijn intuïtie mij mooi even zitten, want het was gewoon een oprecht enthousiaste, rustig doordachte ‘Ja’! En dat was 4. Bam! Compleet.

Mission completed. Dank jullie wel. Dames en Heren, met gepaste trots presenteer ik u; de leden van de Werkgroep Avond4daagse Landgraaf: Marco Reumkens, Ruben Smits, Anouk Bisschops en Judith Wintjens.

[author]