Deze wil ik jullie zeker niet onthouden

Deze wil ik jullie zeker niet onthouden

Ja, die mensen achter de werkgroep. Ondertussen gaan we gedreven verder in de organisatie. Heerlijk om met zo’n stel fanatiekelingen te mogen samenwerken. De volgende georganiseerde enthousiasteling die zich heeft aangesloten bij de werkgroep en waar ik graag even een lichtje op schijn is Ruben Smits.

Ruben was voor mij al bekend als één van de combinatiefunctionarissen sport actief betrokken binnen de Gezonde Basisschool van de Toekomst. Leuk om te vertellen: Ik zag Ruben voor het eerst  in de eerste week dat het project van start ging. Natuurlijk had ik de naam al vaker horen vallen, maar ik had er nog geen gezicht bij. Ikzelf deed toen een serieuze poging om mijn coördinerende werkzaamheden uit te voeren, terwijl ikzelf een groep draaide, daarbij een nieuwe pedagogisch medewerker zo goed mogelijk instrueerde en met alles wat ik in me had de groep van 31 ongeleide projectielen van groep 6 in bedwang probeerde te houden. Nu voor de beelddenkers onder ons; dat leverde  hilarische beelden op kan ik je vertellen. Ik was reeds 15 minuten onderweg in mijn gerichte activiteit: slagbal!  Probeerde iedereen geboeid en erbij te houden, de slagbal regels keurig netjes uit te leggen, zo eerlijke mogelijke partijen neer te zetten en ondertussen deed ik een poging om 6 discussies over vriendjespolitiek, reeds bestaande partijen en onderling irritant gedrag zo pedagogisch mogelijk af te kappen en ik dacht nog goed bezig te zijn ook nog! In werkelijkheid had ik de aandacht van 3 leerlingen en een pedagogisch medewerker, die zich zwaar afvroeg of dìt nu precies de bedoeling was. Toen Ruben voorbij kwam, mij even een geruststellend knikje gaf en vervolgens riep: “Groep 6! Slagbal in 5.. 4.. 3.. 2.. 1..” Ik wist niet hoe ik het had! Ik zag alle leerlingen naar de juiste positie flitsten, het spel zonder problemen van start gaan en iedereen gewoon wist wat hij/zij moest doen. Geniaal. Geloof me, het enige wat nog deed in de daarop volgende 10 minuten was met open mond staren naar het georganiseerde potje slagbal wat zich voor mijn neus afspeelde… “Hey Judith, ik ben Ruben.” En daar was mijn gezicht bij de naam Ruben.

Ik presenteer jullie: Ruben Smits!

Hey!
Bewegen, bewegen, sport en bewegen, dat is in het kort om mijn levensstijl te beschrijven. Mijn naam is Ruben Smits, de partner van Angelique en wij durven ons ALA’s te noemen (Active Lifestyle Addicts). Dit doen wij door dagelijks te zwemmen, hardlopen, fietsen, badminton te spelen, skaten, en natuurlijk te wandelen!
Gelukkig heb ik van deze hobby’s ook mijn beroep (gymleraar) kunnen maken, daarom werk ik alweer 10 jaar in Landgraaf om de Landgravenaren in beweging te krijgen en te houden. Dit mag ik samen met mijn 6 gemotiveerde collega’s doen namens The MoveFactory.
Vanuit The Movefactory helpen wij organisaties (gemeente, scholen, verenigingen) om zoveel mogelijk (organisatie van) lichaamsbeweging in te richten. Toen Judith (die we al kenden van de Gezonde Basisschool van de Toekomst) bij de gemeente Landgraaf aanklopte met het fantastische idee om eindelijk een Avond4daagse te organiseren in Landgraaf, stonden we direct klaar om de organisatie hiervan te ondersteunen. Wat een schitterend initiatief om de mensen in en rond Landgraaf in beweging te zetten (en te houden).
Plezier in bewegen staat voor mij voorop, daar wil ik dan ook alles aan doen om iedereen dat fijne en gezonde gevoel van bewegen te laten ervaren.
De Avond4daagse Landgraaf past hier wat mij betreft super bij. Daarom heb ik mijn schoenen al ingevet en mijn wandelsokken gewassen en gestreken. Ook ik nodig jullie van harte uit om SAMEN met vele voetjes de Avond4daagse Landgraaf te voltooien vanaf 28 mei.
Mocht je nog willen inschrijven, dat kan via:
www.themovefactory.nl/avond4daagse
Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je ons allemaal bereiken via:
avond4daagse@themovefactory.nl
Met sloffende groetjes,

 

Ruben Smits
[author]