Wat gebeurt hier allemaal..?!

Wat gebeurt hier allemaal..?!

Oké, oké, Oké! Ho, stop! Even pas op de plaats.. Wat gebeurt er hier nu allemaal? Supergaaf absoluut. Maar jeetje wat gaat het rap. Er zijn net twee weken voorbij en hier gebeuren dingen waarvoor je normaal twee maanden nodig hebt Oké, waar ík normaal twee maanden voor nodig heb-.

We hebben een profielfoto-kader! “Een wat?!” Een profielfoto-kader voor over je profielfoto op Facebook. Twee zelfs! Hoe ruig zou het zijn als we die allemaal gingen gebruiken? “Hendig Ruig!” Dat bedoel ik! Dus, bij ‘Profielfoto bewerken’ even kiezen voor ‘Kader toevoegen’ en even zoeken op ‘Avond’ of ‘Landgraaf’. Ik zal er maar geen win-actie van maken dit keer..

 

 

We werden benaderd door Jos Widdershoven van JW Communicatie die voor ons een stuk over de Avond4daagse Landgraaf wilde plaatsen in de VIA Landgraaf. 

Geweldig dit soort initiatieven. Een afspraak hoefden we niet te plannen, hij kon al veel informatie halen uit onze Facebook-pagina en het artikel van Maurice Graef waarin mijn verhaal beschreven staat. Een telefoongesprek van tien minuten zou volstaan, maar Jos wist toen natuurlijk nog niet wie hij aan de lijn zou krijgen. Na een uur bellen, was ik duidelijk nog niet uitgepraat, maar  wat wel duidelijk was, was dat dit niet ging vallen binnen de woordgrens van 550 woorden -Wat woordgrens?! Even serieus. Wie gaat mij in 550 woorden vangen? Hilarisch- Maar als je dan toch de juiste woorden zoekt, dan moet je bij Jos zijn! Chapeau! -Mensen serieus! Ik geef het je te doen. Ik kan mijn eigen verhaal niet eens samenvatten in 1000 woorden. Wat zeg ik? Ik heb al moeite om in een gesprek bij hetzelfde onderwerp te blijven!- Dankzij Jos wordt er ook gewerkt aan onze website: www.avond4daagselandgraaf.nl Ik heb al gespiekt en dit wordt ook heel gaaf. Alle nodige informatie, mijn blogs, een link naar het inschrijfsysteem, alles komt op één site.

Ook werden we benaderd door Plus Jos Arts in Op de Kamp, die met super goede eigen initiatieven kwam en op alle fronten met ons meedacht. Hij gaat ons gaat voorzien van o.a. appels en water op de verschillende stempelposten.

Wat ik ook ontzettend bijzonder vind en waar ik echt enorm blij van word, is dat er contact werd gezocht vanuit Radar. Ik sprak Manon van Spanje – Snijders en zij vroeg of deelname van cliënten vanuit Radar mogelijk was? Ja! Ontzettend graag. Een superleuk gesprek, nadat we elkaar eindelijk aan de lijn hadden en fijn dat we op deze manier wat voor elkaar kunnen betekenen. Wat is het toch heerlijk om zoveel verschillende kleuren met elkaar te mengen en lijntjes te verbinden. -Flashback naar het allereerste idee om 4 avonden een rondje linksom, rechtsom en weer terug om obs Wereldwijs te lopen met leerlingen, ouders en medewerkers van school. Wat een contrast met wat de Avond4daagse Landgraaf nu bij elkaar brengt en verbindt-. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen iedereen, maar dan ook iedereen is welkom! En mochten er twijfels of vragen zijn over wel of niet in te schrijven, stel ze! Voor elk probleem is een oplossing en zelfs is er voor elke oplossing een probleem. Ook gezinnen of geïnteresseerden die het financieel om welke reden dan ook niet kunnen veroorloven om deel te nemen, verzoek ik om persoonlijk contact met mij op te nemen, want ook daarvoor is een oplossing. Met andere woorden er is gewoon weg geen excuus om niet deel te nemen. Zou ook echt ontzettend zonde zijn als heel Landgraaf en omstreken bij ons aan het wandelen is en jij de enige bent die achter het raam staat te kijken en dan ook nog blijkt dat er geen enkele route langs jouw huis komt, neem dán plaats op het Raadhuisplein en moedig de deelnemers aan, dat is dan toch veel gezelliger!

En jawel hoor, ook Monique, die mij op het idee heeft gebracht om een Avond vierdaagse te gaan organiseren is actief in de werving. Monique Arends-Florie maakt zich samen met haar collega’s sterk om ook een aantal bewoners en cliënten van Op de Bies gezellig mee te laten wandelen. Hoe gaaf is dat?!

Wij, als leden van de werkgroep, zullen ons de komende tijd nog bij andere instanties en instellingen melden, maar schroom niet om net als Jos, Jos, Manon en Monique zelf contact met ons te leggen.

Ohja! Dan wil ik ook nog even de aandacht richten op het volgende.. Ik wil even stilstaan -Ja, wat willen we nu? Bewegen of stilstaan?!- dat de zogenaamde gezonde leefstijl -Nee, fout! Één gezonde leefstijl, gezonde leefstijl bestaat namelijk niet, maar dat is een ander punt. En laat ik nu maar blijven bij mijn punt, anders wordt deze blog te lang en daar zit natuurlijk helemaal niemand op te wachten-, niet voortkomt uit het vele bewegen. In tegendeel! Het beweeg gedeelte speelt maar voor 20% een rol in een gezonde leefstijl. Het zit hem namelijk voor 80% -83% als je het mij vraagt- in je voeding! Je kunt je helemaal de pleuris sporten, maar als jij vervolgens daar je eetgewoonten niet op aanpast, dan heeft het vrij weinig tot geen enkele zin. Mocht je daar nu meer over willen weten dan hoor ik dat graag, ik kan hier wel een lang en ingewikkeld verhaal van maken, maar wilde het voor nu alleen even vermeld hebben. Gard Simons, dat vinden wij helemaal niet raar, dat vinden wij alleen maar heel erg bijzonder!