Programma opening 20 mei

Programma opening 20 mei

Rabobank Parkstad Limburg, KERNgezond, JOGG-Landgraaf, PHDES, Plus Arts, Winkelcentrum Op de Kamp, DJ Clement Hoogeveen (a.k.a. DJ Colourhead), Tyfoon Entertainment, Coffeebar Doppio, SnowWorld Landgraaf, Samenloop voor Hoop, zomaar een aantal organisaties en ondernemers die bij de grote opening van de Avond4daagse Landgraaf editie 2019 hun steentje bijdragen.

PHDES met hun spectaculaire openingsdans tijdens de opening van de allereerste Avond4daagse Landgraaf in 2018

Wat gaat er nu allemaal gebeuren op dat plein? Om 1600 uur trappen we af met het allereerste KERNgezond-festival. Parters Rabobank Parkstad Limburg, KERNgezond en JOGG Landgraaf slaan de handen ineen met Avond4daagse Landgraaf om een aantal ludieke activiteiten voor jullie te organiseren.

Voor wie is dat KERNgezondfestival? Voor iedereen, maar dan ook écht voor I E D E R E E N. Jong en oud, fit of met een beperking, kansrijk of kansarm, iedereen telt mee! Ook voor de mensen die de routes van de Avond4daagse Landgraaf niet kunnen lopen, om welke reden dan ook, is dit festival een geweldige plek om te verblijven terwijl de anderen aan het wandelen zijn. Wacht op het Raadhuisplein onder het genot van een lekker kopje koffie van Coffeebar Doppio tot het moment dat de wandelaars binnengehaald worden.

Aan welke activiteiten moet ik denken? Avond4daagse Landgraaf staat voor gezondheid en vooral FUN! Dus wij zouden de Avond4daagse Landgraaf niet zijn als dit gaat met een knipoog. De smoothiefiets. “De wat?” De smootiefiets. Fiets je eigen smoothie bij elkaar door te fietsen op een hometrainer waar een blender op gemonteerd is. Werk samen: de een fietst en zorgt dat de blender draait. De ander snijdt het fruit en voegt de yoghurt toe. Na afloop genieten jullie samen van je eigen bij elkaar gefietste, gezonde smoothie! Hoe ruig is dat! Zo hebben we ook een echte rollatorrace! Gaat jong tegen oud? Of groot tegen klein? Probeer uit hoe het is om te leven in een rolstoel en doe mee aan het rolstoelparcours. Of ervaar hoe het is als begeleider om die rolstoel van A naar B te krijgen. Ervaar hoe het is, leer van elkaar en heb vooral respect voor elkaar. Kennisquiz, raadsels en sjieke prijzen. Ben jij je bewust van het aantal suikerklontjes in een bepaald product?

En er is ook nog… Een officiële openingsceremenonie tussen 1700 en 1730 uur. Met een openingsdans verzorgd door dansers van PHDES. Weer weten we een bekend iemand te strikken om onze ceremonie bij elkaar te kletsen en samen met ons te warming-uppen! Daar wil je toch gewoon bij zijn!

Zorg allemaal dat jullie maandag 20 mei om 1600 uur op het Raadhuisplein zijn op! Tot dan…