Cultuur

Cultuur

Aanstaande maandag 16 mei 2022 begint een bijzondere editie van de Avond4Daagse Landgraaf: om het 40-jarig bestaan van de gemeente Landgraaf te vieren, zullen er 40 unieke poëzieposters langs de route hangen.

Deze posters, met als thema “Denkend aan Landgraaf…”, zijn de afgelopen maanden gemaakt door inwoners van Landgraaf, van kleuters tot senioren.
Het was ontzettend moeilijk om uit alle inzendingen slechts 40 posters te kiezen voor bij de Avond4Daagse Landgraaf, want de resultaten waren allemaal prachtig en uniek! Ze tonen een gevarieerde blik op Landgraaf, vanuit het perspectief van leerlingen van basisscholen RKBS An d’r PutOBS de Speurneus, BS Op Gen Hei en BS Wereldwijs, middelbare scholen Beroepscollege – Locatie Brandenberg en Charlemagne College Eijkhagen, cursisten van de Vrije Akademie Zomvrijeakademieparkstad, senioren uit twee Huiskamers van Welsun, mensen die Nederlands leren bij de Taalcafés van Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken en (jong-)volwassen deelnemers van Project WIJK – Dat ben jij en Connect Landgraaf/MEL.
Ook benieuwd naar deze bijzondere kunstwerken? Doe mee met de Avond4Daagse Landgraaf en kijk of je ze alle 40 tegenkomt tijdens je wandelingen!

Meer informatie via Aukje Delnooz via a.delnooz@vazom.nl / 06-45284592 of 045-7370302 (Vrije Akademie algemene nummer)