Actueel

Belangrijke actuele Informatie!

 

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝗻 𝗴𝗲𝘃𝗮𝗹 𝘃𝗮𝗻 𝗼𝗻𝘄𝗲𝗲𝗿?
𝘓𝘢𝘵𝘦𝘯 𝘸𝘦 𝘩𝘰𝘱𝘦𝘯 𝘥𝘢𝘵 𝘸𝘦 𝘥𝘪𝘵 𝘣𝘦𝘳𝘪𝘤𝘩𝘵 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘯𝘪𝘦𝘵𝘴 𝘴𝘤𝘩𝘳𝘪𝘫𝘷𝘦𝘯..

 

We zien de weersverwachtingen en die gaan tot nu toe donderdag en vrijdag gepaard met onweer.

 

Dat gaat niet samen met Avond4Daagse Landgraaf. Veiligheid staat bij ons altijd voorop. Als er tussen 17:00 – 21:30 uur onweer gemeld wordt gelasten wij de avond af en nemen wij geen enkel risico. Op vrijdag bekijken we dit weer opnieuw.

Het besluit wordt genomen via bron KNMI en altijd in samenspraak met de Burgemeester en de afdeling Openbare Orde en Veiligheid.

 

Deelnemers die online ingeschreven hebben krijgen ook een bericht via hun e-mailadres waarmee zij zich hebben ingeschreven.

 

Uiteraard plaatsen we ook hier op Facebook het besluit.\

 

Ga ons alstublieft niet massaal bellen of berichten sturen, wij kunnen deze oproepen waarschijnlijk niet allemaal even snel beantwoorden.

 

Wij maken donderdag èn vrijdag 𝘃óó𝗿 𝟭𝟱:𝟬𝟬 𝘂𝘂𝗿 hier bekend

𝕎𝕚𝕛 𝕙𝕠𝕡𝕖𝕟 𝕠𝕡 𝕛𝕦𝕝𝕝𝕚𝕖 𝕓𝕖𝕘𝕣𝕚𝕡

 

Besluit omtrent de weersverwachting:

 

Donderdag 19 mei: Avond4Daagse Landgraaf gaat door. Starten tussen 17:00 en 19:00 uur. Nu ziet het er heftig uit. De weersverwachting/ voorspelling is dat dit na 16:00 uur is overgetrokken. Wij hebben groen licht van Burgemeester en Openbare Orde en Veiligheid om te starten. We gebruiken ons gezonde verstand, mocht het om 17:00 uur niet veilig zijn, nemen we natuurlijk geen risico.

 

Vrijdag 20 mei: In samenspraak met Openbare Orde & Veiligheid en de Burgemeester hebben we op nadrukkelijk advies van het KNMI besloten vanavond af te gelasten en de sluitingsdag in zijn geheel te cancelen. Het noodweer wordt aangekondigd in de vergelijking met het noodweer van Pink Pop 2014. Het KNMI verwacht noodweer met een piek om 14:00 uur, maar ook na 18:00 uur is er nog steeds geen veiligheid gegarandeerd.

 

Dit negatief advies volgen wij op en nemen geen enkel risico. Eerlijk is eerlijk; de kans bestaat dat het noodweer overtrekt, langs ons gaat en ergens anders neervalt. Maar zoals eerder gezegd: veiligheid voorop en wij nemen geen onnodige risico’s van dit kaliber. Hoe spijtig we dit ook vinden.

 

Over of we deze dag inhalen, of we een medaille uitreiking  organiseren is de organisatie in beraad. Hierover  worden jullie t.z.t. geïnformeerd door de organisatie.

 

Wij hopen op jullie begrip

 


 

Deze informatie is voor de reeds ingeschreven deelnemers én de deelnemers die zich nog gaan inschrijven, vrijwilligers die ons gaan helpen en voor deelnemers aan de dansworkshop van Juvat vinden hier de belangrijkste informatie.

Via deze briefing willen we jullie op de hoogte stellen van een aantal praktische en zeker belangrijke zaken. Lees deze punten goed door er zijn namelijk een aantal afwijkende zaken zoals locaties en tijdstippen per dag, maar ook in vergelijking met voorgaande edities.


 

Startbureau/ Centraal Informatiepunt bevindt zich in het Avond4Daagse-HUIS Raadhuisplein 3
Ons startbureau is tevens ons Centraal Informatiepunt. Op maandag en vrijdag vinden jullie ons in het Avond4Daagse-HUIS Raadhuisplein 3 (gekenmerkt door de grote ‘i’). Dit fungeert als een centraal meldpunt voor deelnemers en vrijwilligers, hier bevindt zich de uitgifte van de startpakketten en hier staat altijd iemand klaar om jouw vragen te beantwoorden.

 


 

Vrijwilligers mogen zich hier melden voor presentie.
Deelnemers van de dansworkshop van Juvat mogen zich hier minimaal 10 minuten voorafgaand aan de workshop melden.
Deelnemers die hun startpakket willen ophalen mogen zich hier melden vanaf maandag 16 mei 16:00 uur.
Nadat je jouw startpakket hebt opgehaald hoef je je hier niet meer te melden. Jouw stempelkaart is jouw startbewijs ook voor alle andere dagen. Heb je jouw startpakket reeds eerder opgehaald, dan hoef je je ook op maandag 16 mei niet meer te melden bij het startbureau. (Hoe je eerder jouw startpakket eerder dan maandag 16 mei kunt afhalen, lees je verderop in deze briefing)

 Startpakket

Het startpakket bestaat dit jaar uit een rugzakje, de stempelkaart, een keycord, plasticmapje en een sleutelhanger.
Bij elke start kunt u een stuk fruit en een flesje water meenemen voor onderweg. Ruimt u na het nuttigen uw afval netjes op? Dank u wel 😊

 Extra informatiemomenten en startpakketten ophalen in het Avond4Daagse-HUIS

Op woensdag 11 mei vanaf 13:00 uur en op zaterdag 14 mei tussen 11:00 en 15:00 uur zijn er twee informatiemomenten in het voormalig ABN AMRO pand op het Raadhuisplein in Landgraaf. Hier kunt u terecht met al uw vragen. Er is dan ook een dagkassa aanwezig en kunnen we helpen met inschrijven. Daarnaast is er de mogelijkheid om je startpakket op te halen, dat scheelt natuurlijk enorme wachtrijen op maandag 16 mei. Kom je jouw eigen startpakket halen of voor meerdere deelnemers, vergeet dan de startnummers/ het bewijs van inschrijving niet!

 


 

Start- en finish locatie en tijden:
Let op! De start/finishlocatie is niet elke dag hetzelfde!

Wij willen graag een parkeerprobleem, opstoppingschaos of verkeersravage voorkomen. De meeste startlocaties zijn uitgerust met genoeg parkeergelegenheid, maar op dinsdag is dit niet het geval. Wij vragen jullie om zoveel mogelijk te carpoolen, met de fiets of het OV te komen. Wij hopen op jullie begrip.


Maandag 16 mei

Start/finishlocatie: Raadhuisplein, Landgraaf voor 2,5km, 5km, 10km
Afhalen startpakket: vanaf 16:00 uur
Dansworkshop Juvat Westendorp: 16:00 uur
Officiële opening met Juvat Westendorp: 17:00 uur
Officieel startschot door Daan Finken: 17:30 uur
Optreden Danny Pouwels: 19:30 uur
Finishen: Tot 21:15 uur

 

Dinsdag 17 mei Let op en zijn twee verschillende startlocaties!!

Start/finishlocatie: 2,5km en 10 km Brasserie Marienkameratschafft in het Naherholungsgebiet, Übach Palenberg (Eetgelegenheid naast de speeltuin). Telefoonnummer: +49 2451 47645/ +49 157 7791 0480.
Feestelijkheid: bij de start en eerste stempelpost zijn locoburgemeester en wethouders van beide gemeentes aanwezig in het kader van grensoverstijgend samenwerken en 40 jaar Landgraaf.
Parkeertip: In der Schley 10-30  of de parkeerplaats bij het station: Wurmtalstrasse 1.


Start/finishlocatie:
5km Café d’r Eck Rimburg, Brugstraat 16, 6374 LV, landgraaf
Parkeertip: VV Rimburg/ Visvijver, Kapelweien 49, 6374 LW Landgraaf

Voor beide locaties geldt:
Afhalen startpakket vanaf 16:30 uur
Starten: tussen 17:00 – 19:00 uur
Finishen: Tot 21:15 uur

 

Woensdag 18 mei
Het muziek- en cultureel festival op woensdag 18 mei gaat helaas niet door wegens het beperkt aantal beschikbare artiesten. Wellicht zijn er volgend jaar andere mogelijkheden.

 

Donderdag 19 mei

Start/finishlocatie: Parkeerplaats Park Strijthagen, Hofstraat 5, 6372 XC Landgraaf voor 2,5km, 5km, 10km
Afhalen startpakket vanaf 16:30 uur
Starten: tussen 17:00 – 19:00 uur
Finishen: Tot 21:15 uur


Vrijdag 20 mei

Start/finishlocatie: Raadhuisplein, Landgraaf voor 2,5km, 5km, 10km
Afhalen startpakket vanaf 16:30 uur
Starten: tussen 17:00 – 19:00 uur
Grande Finish met entertainment door de Landgraafse ‘Via Gladiola’: Tot 21:30 uur
Vanaf 16:30 is er entertainment op het Raadhuisplein van Jack Vinders ‘Clara Zoerbier’. Zij zal samen met organisatie en wethouders de deelnemers onthalen aan de finishlijn.
Na afloop vieren we samen deze prestatie en is er gelegenheid voor een hapje en een drankje.